Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csángóföldre kerülnek a ruhák

2009.11.16

Adjon az Isten!

 

Bizonyára többen olvasták a Szent-koronarádió honlapján azt az írást, amely egy igencsak szegény körülmények között élő moldvai csángó magyar családról szólt.

Nekem személy szerint a cikk olvasása közbe összegyűltek a könnyeim, és azonnal hálát adtam a Jó Istennek, azért amiért a jelenlegi körülmények között vállalhatom magyarságomat.

Hiszen gondolom mindenki számára ismerős az, ahogy csángó testvéreinket akarják elnyomni s elvenni tőlük őseik méltó örökségét…

A cikk elolvasása után egyből tudtam, hogy cselekedni kell

Ekkor sikerült fölvennem a kapcsolatot Berec Annával, aki az országos gyűjtést kezdte el szervezni a Magyar Gárdával közösen.

Az Annával lefolytatott egyeztetések során hallottam, hogy az adományok közt a legkevesebb a gyermekruha, ilyenkor jutott eszembe az, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom tapolcai szervezete melynek magam is tagja lehetek 2009. márciusában kapott felajánlásképpen több zsák ruhát, amit addig még nem használtunk föl.

S így gondoltam azt, hogy hol máshol jöhetne most jobban ez a ruha, itt szeretném még megemlíteni, hogy a márciusban kapott ruhákon kívül még hála Istennek több nemzeti érzelmű családtól is kaptunk a felajánlott ruhákat (Köszönjük!)

A ruhák átválogatása után 2009. október. 30-án elszállítottuk azokat a központi gyűjtőhelyre, Szentendrére, innét november 9.-én szállították tovább őket, Csángóföldre.

De ezzel a történet nem ért véget, a következő év márciusának elején megrendezésre kerül egy segély koncert a városka játszóterének javára.

A fellépő zenekar a Magozott Cseresznye lesz, amely joggal nevezhető a nemzeti oldal kultikus zenekarának. Miután egyeztettem a Cserkó vezetőjével Mazula Imrével, Ő azt mondta, hogy természetesen ők is kiveszik a koncerttel a részüket.

És ha minden jól megy talán arra a márciusi hétvégére egy-két Moldvai Csángó gyermek is ellátogathat hozzánk.

Én a magam részéről biztos vagyok abban, hogy amikor Karácsony Szent-este mindnyájunknak az lesz a legszebb ajándék, ha majd arra gondolunk, hogy talán akkor osszák szét a felajánlott ruhákat a rászoruló Csángók testvéreinknek.

 

Szebb Jövőt

 

Bertalan Csaba

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Tapolcai alapszervezet

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.